KidZSKamp 2021

24 juli t/m 31 juli

Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen.

U kunt hier de verhalen van 2019 teruglezen.

Vrijdag 2 augustus

Vandaag was het alweer zo ver. De laatste dag van het kamp. Wat is de week weer voorbij gevlogen en wat hebben we een hoop leuke dingen gedaan.

We begonnen de dag met ochtendgymnastiek, waarbij het de vraag is wie er het meest fanatiek waren, de leiding of de kinderen. Gelukkig kregen we bij het ontbijt wentelteefjes om nog wat extra kracht op te doen.
Tijdens de dagopening was het verhaal van Bileam te horen. Samen met koning Balak wilde hij de israëlieten vervloeken. God stak daar via de Ezel van Bileam een stokje voor waardoor Bileam de goede keuze kon maken. Naast het verhaal werd er ook weer veel gezongen. Daarna werd ons verteld dat ons verteld dat we een vrije ochtend hadden. Er werd veel gerepeteerd voor de bonte avond die we vandaag hadden, maar ook de eerste koffers werden al ingepakt.

Tijdens de lunch kregen we een broodje knakworst voorgeschoteld, die er hartstikke goed in ging. Na de lunch begon het te regenen, terwijl we eigenlijk naar het bos moesten gaan voor een spel, zodat de eetzaal kon worden omgetoverd naar feestzaal. Iedereen kreeg een poncho en toen was het eindelijk tijd voor het witte shirt welke we hadden meegenomen. Het paintballen werd in de regen, in het bos gespeeld. Het werd een natte bedoening en toen de kids terug kwamen werd er nog snel even gebruik gemaakt van een warme douche voordat we om konden kleden naar onze bonte avond kleding.

En toen kwam het moment waar we op wachtten, toneelstukjes, dansjes, liedjes, quizzen en spelshows vlogen je om de oren, iedereen deed zijn best terwijl Joost en Piet ons meenamen tijdens een reis rond de wereld. Erna was het tijd om te dansen tijdens de disco waarna de jongsten naar het kampvuur gingen. De oudsten konden nog een potje trefbal spelen waarbij ook hier weer de vraag was, wie er het meest fanatiek waren. In ieder geval was het duidelijk dat de leiding heeft gewonnen. Daarna mochten de oudsten ook nog even genieten van het kampvuur waarna het tijd was om te gaan slapen.

En dan zit het kamp er toch echt op. Wat ons rest is morgen de weeksluiting en dan is het echt klaar. En terwijl ik dit schrijf vliegen de oudste kids me om de oren richting de speeltuin. Dat wordt straks toch nog een leidingspel verstoppertje spelen.
Slaap lekker allemaal en hopelijk tot volgend jaar!