KidZSKamp 2021

24 juli t/m 31 juli

Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen.

U kunt hier de verhalen van 2019 teruglezen.

Dinsdag 30 juli

Vanochtend werden we wakker op een onbewoond eiland! De zon scheen, het was lekker warm en af en toe was er een verkoelende wind van zee. Na het ontbijt luisterden we naar de dagopening over het verhaal van Daniël. Daniël werd op het podium live in de leeuwenkuil gegooid, omdat hij zich niet aan de wetten van de koning had gehouden. De vijf hongerige leeuwen stonden hem op te wachten, maar met hulp van God kwam hij er levend uit.

Na de dagopening werden er vlaggen en bandana’s beschilderd voor het middagspel: Expeditie KidZSKamp. Gewapend met onze groepsvlaggen en bandana’s vertrokken we naar het bos, waar we onze lunch moesten verdienen (net als in Expeditie Robinson). Hiervoor moest er op dieren geschoten worden, werd er gevist en moest het gebed uit een koker gepuzzeld worden. Na de lunch ging de expeditie verder met verschillende proeven, bij elke proef streden de jongens tegen de meisjes. De inzet was hoog, de beste groep van de dag kon namelijk een immuniteit verdienen. Hiermee kunnen ze een corveebeurt laten uitvoeren door een andere groep. Onderweg naar het kamphuis moesten we de laatste proef uitvoeren, waarbij we verschillende exotische gerechten voorgeschoteld kregen. Geblinddoekt hebben we wormen en sprinkhanen geproefd. Als toetje kregen we koeienogen! Gelukkig mochten we die wel bekijken, maar gek genoeg vond niet iedereen het even lekker…

Aangekomen bij het kamphuis was het tijd voor wat verkoeling: er werd fanatiek over de buikschuifbaan geschoven en met water gespeeld. In de dagsluiting speelden we een quiz over verschillende dieren die in de Bijbel voorkomen. Er werd fanatiek gestreden om de winst, na een nek-aan-nek race gingen de Berggeiten er met de winst vandoor.

Voor de jongsten ging na de dagopening* de zon onder op het onbewoonde eiland, zij trokken zich terug in hun hangmatten. De oudsten liepen terug naar het bos om expeditie stratego te spelen: op zoek naar de (levende) vlag. Ook voor de oudsten is de dag voorbij, zij liggen inmiddels ook in hun hangmatten bij te komen van alle proeven. We zijn benieuwd waar we morgen wakker worden…

* Bij deze willen we graag een rectificatie plaatsen. Doordat de leiding ook niet altijd meer even scherp is hoe verder de week vordert is er een foutje in geslopen. Uiteraard zijn de jongsten niet na de dagopening, maar na de dagsluiting hun hangmat ingegaan.