KidZSKamp 2021

24 juli t/m 31 juli

Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen.

U kunt hier de verhalen van 2019 teruglezen.

Maandag 29 juli

Vandaag was een bosrijke dag. Maar liefst alle spelonderdelen werden in het bos afgelegd. En met als dagthema ‘jungle’ was dat natuurlijk geen verrassing. ’s Morgens bouwden de kinderen onder leiding van commandant J. Klomp een hut in het bos om zo veilig en beschut in de jungle te kunnen overleven. Middels het uitvoeren van intensieve opdrachten konden materialen worden verkregen voor de hut. Na lang zwoegen en zweten en gedisciplineerde, noeste arbeid werden schitterende hutten gebouwd. Om de Loon op Zandse jungle met dieren te vullen, konden intussen ook jungledieren verzameld worden door de kinderen. Deze jungledieren kwamen die middag van pas…


Tijdens het middagspel diende de door de kinderen gemaakte hutten als kamp voor een potje levend jungledierenbingoroof. De in de ochtend verdiende dieren moesten bij andere kampen geroofd worden om zodoende een bingokaart met dieren compleet te krijgen. Maar intussen werd het eigen kamp ook leeggeplunderd. Dus het was zaak aanval en verdediging goed te organiseren.


De dagopening stond vandaag in het teken van de zondebok. De kinderen mochten allemaal dingen op een memo schrijven waar ze spijt van hadden. Deze memo’s werden vervolgens op zondebok Kim geplakt en de zondebok werd vervolgens de woestijn in gezonden, zodat wij van onze zonden af waren! Wat heerlijk!


Aansluitend op de dagopening vertelde Jorik over ‘karma’, een begrip dat veel gebruikt wordt door de kinderen. Jorik legde uit wat karma was en vertelde uiteindelijk dat God helemaal geen karma kent. God zond juist Zijn Zoon Jezus om voor onze zonden te sterven en weer op te staan! En wanneer we geloven in de goede dingen die Jezus voor ons gedaan heeft, dan mogen we weten dat het goed zit met ons! Wat een heerlijk nieuws.


's Nachts was het nog behoorlijk rumoerig, want de oudste kinderen moesten via een escaperoom in de vrachtwagen van Peter Bijbels smokkelen. De meeste werden helaas betrapt voordat ze aankwamen, maar dat mocht de pret niet drukken.