KidZSKamp 2021

24 juli t/m 31 juli

Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen.

U kunt hier de verhalen van 2019 teruglezen.

Zondag 28 juli

Vandaag stond in het teken van het Nederlandse polderlandschap. Na het eerste kampontbijt - waarin we rustig bij konden komen van de eerste nacht - begonnen we de zondag met de kampdienst. In de dienst werden we meegenomen in het verhaal van het verloren schaap. We kregen bezoek van een kudde schapen, waarvan er een zoekraakte. Na een zoektocht werd het schaap gelukkig teruggevonden en was de kudde weer compleet.

Na de kampdienst was het tijd voor de huishoudelijke taken en werd er op het veld hard gestreden om het wasgoed. Iedere groep kreeg een waslijn op het veld, waaraan kleding in de kleuren van de Nederlandse vlag opgehangen moest worden. Om de waslijn te vullen, moesten iedere groep verschillende opdrachten uitvoeren om genoeg kleding en knijpers te verzamelen voor de hele lijn. Er werd hard gewerkt om de waslijnen als eerste vol te krijgen.

Na de Hollandse lunch  – een boterham onder de luifel – was het tijd voor het middagspel. In het bos bouwde iedere groep aan zijn eigen boerderij. De bouwmaterialen moesten verzameld worden bij de posten in het bos om de gebouwen op de boerderij bij elkaar te sparen. Er werd flink gerend om zo snel mogelijk een complete boerderij uit de grond te stampen. Natuurlijk moest er ook gepolderd worden om te bepalen wat de volgende aankoop werd.

Teruggekomen op het kamphuis wachtte ons een Hollandse pot: er stond aardappels, een gehaktbal en bloemkool of broccoli op het menu. Tijdens het eten werd René verrast door een bezoek van Matthijs Vlaardingerbroek. Matthijs verzorgde, als cadeau voor René, de dagsluiting voor de zondag.

In de dagsluiting vertelde Matthijs verschillende verhalen uit de Bijbel, aangevuld met heel veel goocheltrucs. Alle verhalen hadden een link met het Bijbels thema: dieren. Natuurlijk werd René ook in het zonnetje gezet en mocht hij als assistente optreden in de laatste truc.

Na de dagsluiting was het voor de jongsten tijd om naar de slaapzalen te gaan. De oudste groepen vertrokken naar het bos voor een potje oer-Hollands boeren golf. Gewapend met een klomp aan een stok werd er fanatiek geprobeerd om de verschillende holes in zo min mogelijk slagen te halen. Daarna was het ook voor de oudste groepen tijd om naar bed te gaan.

Voor nu welterusten en tot morgen!