KidZSKamp 2021

24 juli t/m 31 juli

Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen.

U kunt hier de verhalen van 2019 teruglezen.

Zaterdag 27 juli


Vandaag is het weer zover, de dag waarop vele kinderen hebben gewacht. De start van het KidZSKamp. Nadat de 27 leiding vanaf 13:30 uur alles had klaargezet, kwam om 15:15 uur het eerste trappelende kind al aan. Vanaf dat moment druppelde een voor een alle 90 de kinderen binnen. En dan komt het spannende moment, bij wie zit ik in de groep, wie is mijn leiding en hoe heet mijn groepje.

Dat kregen de kinderen te horen nadat was verteld dat het Bijbels thema "dieren uit de Bijbel" en het algemeen thema "een wereld vol verschillen" is. Langzaam naderden we het moment dat we de ouders moesten uitzwaaien, maar dat kan natuurlijk niet voordat de vlag gehesen was. Dat werd door niemand minder gedaan dan onze jarige Robin.

Er werd ook nog even stilgestaan bij het feit dat René al voor de 30ste keer mee is op kamp. Hij kreeg een kadopakket en zal vast nog wel een paar keer centraal staan deze week. En toen konden we echt zwaaien naar de ouders. Dikke knuffels en kussen werden uitgedeeld zodat er tot volgende week zaterdag overbrugd kan worden.

Hierna was het tijd voor de kennismakingsspelletjes op het veld. Door middel van vragen en spelletjes kwamen we te weten wie er in je groepje zit. De regen kwam op een gegeven moment met bakken uit de hemel, waardoor het kennismaken binnen een vervolg kreeg. De traditionele groepsfoto werd hierdoor ook even uitgesteld, dus die volgt later.

Na het eten van pasta met spinazie kregen we de weekopening. Het verhaal van de schepping kwam aan bod, waarbij de dieren zowel in het water en de lucht als op het land kwamen. God kent al de dieren en de namen van de dieren, net als hij jou een naam heeft gegeven. Hij noemt jou "Zijn liefste schat".

Toen de jonste kinderen naar bed gingen hebben de oudste kids nog een spel in het bos gespeeld waar bij kaartjes van koude delen op de wereld naar warme plekken op de wereld werden verhandeld.

En nu ligt iedereen "plat". Het is nog niet overal even rustig, maar er zijn toch ook al een hoop ogen dichtgevallen bij kids. Wat de oudsten nog niet weten is dat ze straks nog opgehaald worden voor een potje "levend cluedo", zodat ook zij het laatste stukje energie eruit kunnen rennen. Hopelijk valt iedereen daarna lekker in slaap en hoort u morgen meer van ons.